The Black Keys: Brothers

the-black-keys-brothersThe Black Keyes: Brothers

Waarom ben ik soms zo laks qua het ontdekken van “nieuwe” bands? En maakt deze laksheid de uiteindelijke ontdekking ervan een bitterzoete, of ronduit vervelend ervaring?

Dit is een bijna dagelijkse gedachte van mij omtrent één van de beste bands van de afgelopen jaren; The Black Keys. Tot medio 2010 niets van deze band vernomen, todat het album Brothers uitkwam, en zij direct op mijn radar verschenen. Extase en schuldgevoel gingen hand in hand tijdens het beluisteren van het album. “Wat een fantastische plaat, en wat schandalig dat ik nog nooit van deze band heb gehoord”.

Brothers is het zesde(!) studio album van zanger gitarist Dan Aurebach en drummer Patrick Carney, en werd geproduceerd door niemand minder dan Danger Mouse. Het productie proces is aanzienlijk gefinetuned ten opzichte van de eerdere albums. De ruwe R&B randjes zijn er wat afgeschaafd, en daarvoor in de plaats gepolijste gitaarrifs en teksten. En toch schaadt het de plaat niet, het creeert een rode draad door alle nummers.

My Online Portfolio