Comicbook Recensies

Van kinderlectuur tot een miljarden industrie, van niemandsdalletje tot een serieuze kunstvorm, het “stripboek” oftewel the comicbook is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Van Suske & Wiske tot Spawn, het bepaalde mijn kijk op kunst, vorm en literatuur. Het is dan ook een logische stap dat ik hieronder een aantal van mijn favoriete comicbooks bespreek.


The Dark Knight Returns
Frank Miller’s meesterwerk en de drijfveer achter de reboot Batmanfilms van Christopher Nolan, is deze prijsoverladen klassieker uit 1986. The Batman komt terug uit zijn pensioen, na een periode van 10 jaar. En Gotham City heeft hem harder nodig dan ooit, of niet?
Lees hier verder…


Overkill
Overkill, de naam zegt het al. Aliens, Predator, The Darkness en Witchblade allen tesamen in 1 cross-over comic. To much, zou men kunnen zeggen, maar niets is minder waar. 2 boeken gevuld met expliciet geweld zoals je alleen van deze karakter kan verwachten.
Lees hier verder…


Death Note

Wat zou jij doen als je een notitieblok vindt en de namen die hier instaan corresponderen met de dood van deze mensen? Geholpen door een alleen opererende Death God en jezelf opwerpen als een nogal extreme burgerwacht. Klinkt als een leuke extra curriculaire activiteit? Dan is Death Note de manga voor U.
Lees hier verder…


My Online Portfolio